top of page

Onze visie

Onze waarden en normen

 

Onze spelers staan centraal

VC Rijmenam is een spelersgerichte vereniging. We begeleiden iedere speler op een kwalitatieve wijze dankzij onze bekwame jeugdleiders. Eén voor één volgen ze de opleidingsvisie van VC Rijmenam en passen ze onze waarden en normen toe in hun trainingen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maximale ontwikkelings- en ontplooiingskansen

VC Rijmenam biedt voor iedereen kansen. Van duiveltje tot kernspeler of van talentvolle voetballer tot de “voetballers voor de fun”. We laten iedereen maximaal doorgroeien. Maar we bieden ook een goede opleiding en veel voetbalplezier voor elke VCR-speler.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Neen tegen racisme, druggebruik en geweld

Een voetbalopleiding betekent ook opvoeden. Spelers bij VC Rijmenam leren niet alleen samenleven en samenwerken, maar ook dat geweld niet werkt, en dat er voor racisme en drugs geen plaats is in onze club.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Collectief zonevoetbal

Zowel bij balverlies als balbezit spelen we collectief zonevoetbal om onze tegenstander te beheersen in de zone tussen de bal en het doel. Vooral de snelle omschakeling van balverlies naar balbezit en omgekeerd staan hierbij centraal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Respect voor de spelers

Bij VC Rijmenam bieden we voldoende speelgelegenheid aan: concreet dient elke speler minstens één helft te spelen. Op voorwaarde dat de spelers aanwezig zijn op de trainingen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Resultaat zal nooit belangrijker zijn dan de manier waarop we spelen

Gewoon winnen is niet voldoende, de manier waarop is veel belangrijker!

180656995_10159072141250941_5147143209302460659_n.jpeg

 

 

 

 

 

 

 

 

Aanvallende en attractieve speelstijl

Al onze teams streven ernaar om steeds weer het spel te maken. Enkel verdedigen en ons achter de bal verschuilen voor de tegenstander? Dat zul je ons niet snel zien doen. VC Rijmenam is dan ook voorstander van totaalvoetbal: alle spelers bouwen op, vallen aan en verdedigen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eén 4-3-3 spelsysteem

Dit systeem verkrijgt steeds opnieuw onze voorkeur. Het biedt een maximaal aantal mogelijkheden voor combinatiespel en is bij de jeugdleiding de meest efficiënte bezetting bij balbezit en balverlies.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spelend leren

Plezier en voetbal gaan hand in hand. Voor iedereen. Van debutant tot kernspeler. Plezier hebben tijdens een voetbalspel, is het allerbelangrijkste onderdeel voor zelfvertrouwen en goede prestaties!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ontwikkeling van de technische vaardigheden

In combinatie met spelinzicht staan ontwikkeling en technische vaardigheden centraal. Bij VCR zal er ook steeds ruimte zijn voor creativiteit!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Evaluatie

Evaluatie is onmisbaar in de ontwikkeling van spelers. Er zullen regelmatige evaluaties plaatsvinden om de ontwikkeling van (jeugd)spelers op te volgen en hun eigen mogelijkheden te stimuleren.

DSC_5642.JPG
180677814_10159071246305941_2087927564971937676_n.jpeg
bottom of page